A fordítóirodák szerepe

A minőségi fordítás elkészítése időigényes. Időre van szükség a szöveg és a terminológia tanulmányozásához és értelmezéséhez, a háttér kutatómunkához, magához a fordításhoz és annak ellenőrzéséhez, valamint a szöveg igény szerinti formázásához. Saját tapasztalat alapján és visszatérő megbízóink visszajelzései alapján is biztosan állíthatjuk, hogy az erre fordított idő és pénz már rövid távon megtérül.

A döntés elősegítése érdekében álljon itt egy öszegzés arról, hogy mikor érdemes egy szöveg idegen nyelvre történő átültetése érdekében fordítóirádohoz fordulni:
– ha hiányzik a kellő nyelvismeret,
– ha nincs meg az adott szöveghez szükséges szaktudás,
– ha nem áll rendelkezésre elegendő idő,
– ha a fordítandó dokumentum több ezer lefordítandó szót tartalmaz,
– ha komplex több területet átölelő, akár kutatómunkát is igényő feladatról van szó,
– ha a határidő és a minőség egyaránt fontos,
– ha hivatalos, hiteles fordításra van szükség.

 

A Galloman fordítások minőségének garanciája:

– Azokon a munkanyelveken dolgozunk, amelyekben mi magunk is magabiztosan mozgunk (francia, angol, magyar).

– Fordítóink és tolmácsaink kompetenciái ötvözik a szakmai ismereteket és a nyelvi készségeket.

– A minőségbiztosítás jegyében az általunk fordított szövegek a fordítást követően minden esetben szakmai és nyelvi lektoráláson is átesnek.

– Irodánk fordításai a memoQ fordítástámogató szoftver legújabb verziója segítségével készülnek.

 

Fordítási árak

A fordítások díja szakterületenként és nyelvenként eltérő lehet, árajánlatot számunkra elküldött konkrét szöveg alapján tudunk adni. Néhány aranyszabályt érdemes azonban tudni az árképzéssel kapcsolatoban.

A fordítás díja függ a forrás- és célnyelvtől, a szöveg hosszától szavakban számolva, valamint a kívánt formátumtól.

A memoQ fordítási memóriák létrehozását teszi lehetővé, amelyek alkalmazásának óriási előnye, hogy a fordításért felszámított díj mértéke hosszú távon folyamatosan csökkenhet, és jellemzően csökken is – mi ezzel jutalmazzuk ügyfeleink hűségét.

Számos irodánál alkalmaznak listaáron felüli extra díjakat, például sürgősségi felár. Amennyiben képesek vagyunk sürgősségi szempontokat figyelembe venni a teljesítésnél, a Galloman ezt felár nélkül teszi.

 

Hogyan történik az ajánlatkérés?

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje személyre szabott árajánlatunkat, megkeresését minden esetben szívesen fogadjuk. Ezt megteheti központi e-mail címünkön keresztül: translate@galloman.hu, vagy a honlapunkon található űrlap kitöltésével:
https://galloman.hu/kerjen-ajanlatot/.